Dag van de Stad

Een online congres verspreid over 6 verschillende studio’s op de Honig

In juli werden we benaderd door VNG Connect of De Dag van de Stad dit jaar op het Honigcomplex kon plaatsvinden. En dat wilden we natuurlijk wel! Wat eerst begon als een hybride event, werd later uitgebouwd naar een online congres op zes verschillende locaties verspreid over het Honigterrein. De Dag van de Stad Online was niet zomaar een Zoom-bijeenkomst, maar een inhoudelijke feestdag met verschillende workshops, lectures, talkshows én live muziek. Deelnemers konden op basis van hun eigen interesses inschakelen bij verschillende programma-onderdelen op ieder moment van de dag!

Hoe zag de dag er uit?

  • Om 10.00 begonnen we de dag in STOOM, voor even omgetoverd tot de ‘Lobby’. De Brewpub werd omgebouwd tot professionele studio waar verschillende sprekers aan de bar schoven om met elkaar in gesprek te gaan.
  • Het veelzijdige programmaonderdeel ‘Talkshows’ vond vanaf 11:30 plaats in De Meesterproef  . Samen met mediabedrijf Great Things en geluids- en lichtbedrijf Ecolicht bouwden we de Meesterproef om tot volwaardige talkshowstudio. De locatie bood tal van mogelijkheden: zoals een bar-, restaurant- en keukensetting maar ook een huiskamersetting en een live podium. Tijdens het programma was o.a. onze eigen burgermeester Hubert Bruls aanwezig, mét tv waarop zijn favoriete voetbalclubs: NEC en Roda JC te zien waren.
  • In Brebl waren vanaf 13:00 de ‘Last Lectures’. Deze locatie bood meer dan genoeg ruimte aan inspirerende talks van verschillende hoogleraren.
  • Gedurende de dag vonden in Maal 1 de ‘Ontwerpateliers’ plaats. Voor een metersgrote green screen hield een crisisdeskundige verschillende minicolleges, werden er reportages bekeken en was er ruimte voor interactie d.m.v. break-outsessies voor stedelijke professionals.
  • Tijdens de Dag van de Stad was er ook ruimte voor extra verdieping in de vorm van ‘City Deals en workshops’, deze waren in de Torenkamer en de Bouillon gevestigd. Verspreid over de dag werden maar liefst veertien workshops gegeven door professionals fysiek in de studio of ingebeld vanuit thuis.

Volwaardige productie
Bij een evenement als deze komen ook nog een heleboel randzaken kijken. Squares maakte voor de dag een uitgebreide website voor de live stream, en dat is niet niks met zes gelijktijdige uitzendingen die ook nog synchroon lopen! Ook waren er meerdere grimeurs aan het werk en verzorgde First Things First verse koffie en thee, en luxe lunchpakketjes.

Organiseer je volgende online event bij ons!
Het is hartstikke leuk en inspirerend om juist nu op veilige wijze online evenementen te organiseren. En met de studio’s in het Honigcomplex bied je zoveel meer dan een ‘gewone’ online meeting. Honigevents denkt graag mee aan jouw online event, want er is zóveel mogelijk! We werken samen met veel gespecialiseerde partners en kunnen alles tot in de puntjes regelen.

WordPress Cookie Notice door Real Cookie Banner