Online events en de geheimen van animatie

Nu we allemaal gewend zijn aan het organiseren van en kijken naar online events wordt het steeds belangrijker om je te onderscheiden. Gelikte motion graphics (grafische animaties) helpen je in ieder geval in de juiste richting. Wat zijn de meest essentiële motion graphics, en hoe zet je ze effectief in? VeeMee Visuals onze partner bij online events, legt het voor je uit!

Kaderoverleg
In het geval van (video-)inbellers of een videomeeting in de uitzending is het een gemiste kans om gezichten in beeld te gooien zonder het totaalbeeld visueel op te maken. Rechtstreeks de look van je videovergadersoftware overnemen valt uit de toon. Een passend gestileerd kader om de webcam-beelden van je gasten maakt het totaalbeeld duidelijker en in lijn met je merk.

Het “bumpertje”
Hoe open je je online event, hoe duid je overgangen naar nieuwe segmenten aan, en hoe geef je je event met minimale middelen een flitsende en visuele identiteit mee? Een “bumper” is een antwoord op al deze vragen. Met een korte animatie van maximaal 6 seconden heb je de aandacht van de kijker gelijk te pakken en is de toon gezet. Erin komen bijvoorbeeld je logo, huisstijl en/of eventtitel voor.


De lagere derde
De “lower third” is de bekende balk onderin beeld die bijvoorbeeld een nieuwe spreker, een telefoonnummer, een titel of een scorestand toont; essentieel om je publiek bij de uitzending te blijven betrekken. Ook hier scoor je punten met pakkende animatie en een look die aansluit op je huisstijl.

Bewaak de kwaliteit
Als je animaties en ander beeldmateriaal gaat gebruiken kan de verleiding ontstaan om het te bont te maken. Je wil een consistente boodschap uitstralen, dus hou ook je graphics in één lijn. Beperk de hoeveelheid verschillende lettertypes die je gebruikt. Kies je beeldmateriaal uit op kwaliteit. Scherpe logo’s, foto’s en video’s. Blijf tenslotte altijd overwegen of je gekozen materiaal en stijl nog steeds de inhoud ondersteunt, want daar draait alles uiteindelijk om.

Wil je ook hoogwaardige animaties toevoegen aan je event?  StudioHonig kan i.s.m VeeMee visuals allerlei hoogwaardige animaties op maat leveren! Meer weten? Neem contact op met StudioHonig voor de mogelijkheden.

WordPress Cookie Notice door Real Cookie Banner