Radio Macaroni

Een doses positiviteit in tijden van corona

Eind maart 2020 ontstond uit het niets de Radio Macaroni livestream. Het Zusje van Debbie, Great Things, Ecolicht en Soundworks sloegen destijds de handen ineen en sprongen in het gat dat ontstond toen het culturele en sociale leven werd stilgelegd door de corona-crisis. 10 weken lang presenteerden ze drie keer per week een programma. In deze blog geven we een overzicht van dat we zoal georganiseerd hebben.

Een breed pallet aan artiesten, organisaties en personen kwamen de afgelopen weken in de studio op bezoek. Zo had Angela Verkuijlen onder andere wethouder Noël Vergunst, oud Denker des Vaderlands René ten Bos, en Vierdaagsefeesten directeur Leo Weterings op de bank tijdens haar talkshow Pasta à la Angela.

Verder waren er optredens en bijdragen van onder andere Clean Pete, Waltzburg, Mensen Zeggen Dingen, Naaistreek en Proces-Verbaal. En stond er elke vrijdagmiddag tussen 17.00 en 19.00 uur een VrijMiBo op het programma met verschillende collectieven en DJ’s achter de draaitafels.

Een ander hoogtepunt vormde Radio Macaroni met Lawaaisaus op de woensdagavond. De mannen achter De Schoenfabriek presenteerden vier maal deze spelshow op hoog tempo waarbij het publiek live mee kon doen en allerlei grappige prijzen kon winnen. Tijdens Koningsdag organiseerden we samen met Doornroosje een online editie van festival Oranjepop. Alles werd uit de kast getrokken om een festivalgevoel te creëren, met onder andere live-optredens van Foxlane en The Hubschrauber.

Gedurende de laatste week had Radio Macaroni nog een verrassend programma in petto om er nog met een knaller uit te gaan. Op zondag 31 mei stond de laatste Radio Macaroni op het programma: een extra goed gevulde Pasta à la Angela. Zo was chefkok Emile van restaurant de Nieuwe winkel aanwezig en Wouter van Foodforest Ketelbroek. De laatste talkshow waren er niet één, maar vier Hartverwarmers van de Week! Muzikant Stefan Kollee striptekenaar Jelko Arts, kunstenares Lotte de Schouwer en Tim Lenders van Mensen Zeggen Dingen ploften allemaal bij ons op de bank.

Uiteindelijk hebben we met Radio Macaroni bijna 40 afleveringen gemaakt en daarbij samengewerkt met meer dan 15 culturele organisaties. Daarnaast was Radio Macaroni de start van onze livestream studio waarmee we nu veel online events en online teamuitjes mee organiseren!

WordPress Cookie Notice door Real Cookie Banner